CASAL D’ESTIU A L’ESCOLA

Arriba el juliol i un any més l’Associació l’Estel organitza a l’escola el CASAL D’ESTIU per tal de donar una resposta de lleure a infants i joves de 3 a 21 anys amb necessitat de suport específic, gaudint d’activitats lúdiques culturals i de natura amb els companys i amics i ajudant a les famílies a organitzar el seu l’horari d’estiu.

El perfil dels inscrits d’aquest any tenint en compte l’edat, els interessos i les necessitat de suport ha requerit fer dos agrupaments, el primer grup ha participat en algunes de les activitats organitzades per l’Ajuntament dins la programació d’Art Estiu i ha fet una trobada amb el casal d’estiu de Gaspar de Portolà. El segon grup  ha dedicat una part del seu temps a col·laborar en la penjada de cartells de la festa de la Transsegre , i també ha participat en el Projecte Jova.

En l’horari també s’ha contemplat que els dos grups puguin fer activitats conjuntes: piragües a Sant Llorenç amb el suport del Club Esportiu l’Estel i l’Associació Piragüista de Balaguer, piscina a les piscines del Secà i sortides per Balaguer.

Segur que les experiències viscudes han ajudat a suportar millor la caloreta d’aquest estiu, i el que és més important han fet possible gaudir del temps de lleure amb els companys i monitores, coneixent amics nous d’altres casals i activitats d’estiu. Volem agrair la col·laboració de l’Ajuntament de Balaguer sensible a les necessitats de les persones que requereixen entorns i ritmes específics, creiem que hem de continuar apostant tots junts pel lleure inclusiu que requereix sens dubte poder gaudir d’activitats i experiències dins de l’entorn comunitari adaptant les activitats als diferents ritmes i necessitats.