CELEBREM LA SETMANA CULTURAL 2021 DE L’ESCOLA

Aquest curs hem pogut tornar a celebrar la setmana cultural, que és una manera de poder treballar transversalment diferents continguts del currículum.

Hem fet “La volta al món en cinc dies”, visitant cada dia un o dos països dels diferents continents del planeta, es van triar països relacionats amb l’origen de part de l’alumnat o de les seves famílies.

Dilluns:  A Amèrica del Nord EEUU, i a Amèrica de sud Colòmbia.

Dimarts: L’Antàrtida

Dimecres: A Europa Itàlia

Dijous: A Asia la Xina

Divendres: A Àfrica Senegal i Marroc

 A l’arribar a l’escola després del control de desinfecció calia passar el control de l’equipatge per la cinta.

Al pujar a l’avió  una hostessa ens clicava el bitllet  i passava el detector de metalls. Després l’hostessa ens explicava les instruccions per si teníem algun incident d’emergència.

Acabat el viatge era el moment de conèixer el país visitat: on estava situat en el mapa, i algunes informacions d’interès: paisatge, ciutats, els habitants, la gastronomia, la cultura, totes aquestes informacions van estar facilitades en presentacions fetes per l’alumnat dels grups TVA, PDC i PFI de l’escola.

A les activitats de la setmana vam adaptar el seu contingut al país corresponent de cada dia: Taller de cuina amb xocolata, gelat, pizza, fideus i sushi, bissap. Experiments amb gel, amb minerals, música dels diferents països , esports, art creatiu, taller d’expressió ….

També vam aprofitar la setmana per visitar el Museu de l’Or de Balaguer on vam veure que no ens podem fer rics amb l’or que es troba al Segre, però si que vam conèixer diferents materials i minerals i vam experimentar amb ells.

El grup d’Ensenyament bàsic que està treballant el projecte dels Dinosaures va tenir una visita sorpresa….

La setmana cultural ens va permetre conèixer, i experimentar moltes coses i vam gaudir del treball fet entre tots i totes.