Manifest Dia Internacional Persones amb Discapacitat. 3.12.2019

AVUI 3 de desembre és el DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT instaurat per l’organització de les Nacions Unides l’any 1992

Volem que se’ns reconeguin els nostres drets: volem exercir el nostre dret a ser ciutadans i ciutadanes actius, la societat som tots.

Volem reivindicar una educació inclusiva, real i efectiva. Que la gestió de la diversitat en l’àmbit de l’ ensenyament sigui l’element fonamental i l’eix vertebrador del concepte d’educació. 

Volem trencar amb les barreres socials que ens aïllen, promoure un veritable accés a la comunicació i a la informació. Que totes les esferes de la vida pública estiguin adaptades als llenguatges dels sentits.

Volem una ciutat sense barreres i accessible per a tothom.

Volem que es desfacin els estereotips i que desapareguin els estigmes que patim moltes persones i que dificulten la plena participació ciutadana. 

Volem que s’impulsin polítiques d’ocupació, persistir en la lluita contra l’exclusió socioeconòmica i laboral de les persones amb discapacitat.  Volem aconseguir la igualtat d’oportunitats.

Volem els diners públics suficients per mantenir els suports que necessitem:

 si volem tenir una bona vida, poder participar de la comunitat en el lleure, en la vivenda i en el dia a dia, les administracions han de donar els diners necessaris per poder tenir persones al nostre costat que ens acompanyin i ens ho facilitin.

Volem sentir-nos recolzats:

les persones que necessitem més suports som més vulnerables i ens cal que ens tingueu presents, que ens recolzeu quan calgui defensar els nostres drets perquè són els de tothom.

Tots som iguals i tots som diferents, tots formem la nostra societat.

ASSOCIACIÓ L’ESTEL

Balaguer, 3 de desembre de 2019.