Projecte d’escola: #STOPLÀSTIC

Aquest curs 2019-20 l’escola treballa el projecte comú #STOPLÀSTIC
creiem que la situació ambiental del nostre planeta és greu i convé reflexionar i analitzar l’ús i abús que fem d’una matèria tant quotidiana en la nostra vida diària com és el plàstic i els seus derivats, ho farem de manera transversal en les diferents activitats que duem a terme a l’escola, per tal de fer-nos conscients de que hi ha alternatives eficients i posar en marxa noves pràctiques que ajudin a disminuir l’excés del consum d’aquest material.


Actuacions concretes relacionades amb el projecte:
 Reunió inici de curs famílies: Presentem el Pla anual d’escola fent una ambientació del consum actual de plàstic.
 Campanya de difusió a les xarxes: Instagram escola i Facebook Associació
 Inscripció a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus del 16-24 de novembre 2019. El dia 22 de novembre l’escola realitzarà una acció al carrer netejant 3 espais de la ciutat. Aquesta acció es va tenir que ajornar per la previsió de pluja i va realitzar el dia 13 de desembre al matí obtenint 22 Kg de residus que al arribar a l’escola els alumnes van classificar i llençar al contenidor corresponent.
 Fem recollida selectiva de paper, plàstic, vidre, orgànica i rebuig. Aquest curs el grup d’EB2 és el responsable de fer la recollida dels contenidors de paper i plàstic dels espais d’aula.
 En les activitats de currículum d’aquest curs fem especial incidència en la sensibilització i adquisició d’actituds responsables de cara al canvi d’hàbits respecte a la utilització de materials sostenibles i el reaprofitament per altres usos de materials plàstics.
 El grup de TVA1 els divendres al matí fa el taller de “RACONS NETS” per diferents espais naturals de la ciutat.
 El grup d’alumnes del PFI va dissenyar el dibuix d’unes bosses de roba que s’han venut per potenciar el canvi d’hàbit al anar a comprar substituint la bossa de plàstic per la de roba. Els beneficis d’aquesta venda es destina al donatiu anual que fem a la MARATÓ de TV3.
 Hem proposat a les famílies utilitzar l’ús d’embolcalls reutilitzables per l’esmorzar ( carmanyola, boc’nroll). I deixar d’utilitzar botelles d’aigua de plàstic.
 Hem deixat d’utilitzar vasos d’un sol ús. I ens proposem utilitzar plats de paper solament quan sigui imprescindible.
 Ens proposem anar implantant a l’escola mesures de consum sostenible, de moment hem pogut canviar la caldera de calefacció de gasoil molt vella per unes de gas, i tenim esperança de poder canviar els tancaments de les finestres per reduir el consum energètic i millorar el benestar de les persones que utilitzem l’edifici de l’escola.


Tenim clar que la cura del planeta és responsabilitat de tots, no hi han excuses per prendre mesures responsables.


Salvem el planeta!!!! #STOPLÀSTIC